’t Staende Tuygh is het eerste shantykoor van IJmuiden.

Ons koor is op 16 januari 1995 opgericht als activiteit van het buurtcentrum de Brulboei in IJmuiden. De aanleiding van het ontstaan van ons koor was Sail 1995. Voorjaar 2015 vierden we dan ook ons vierde lustrum.

We zingen met veel enthousiasme een repertoire dat bestaat uit Engelse, Schotse, Ierse, Duitse en Nederlandstalige Shanty’s, Seasongs en Zeemansliederen. Tot nu toe hebben we een drietal CD’s en een DVD opgenomen. Deze CD’s en de DVD geven een goed overzicht van ons repertoire dat we in de loop der jaren hebben opgebouwd.

We oefenen, behalve in de zomervakantie, wekelijks op maandagavond van 20.15 u tot 22.15 u in de Brulboei, Kanaalstraat 166 in IJmuiden. Ieder is van harte welkom om ons daar bezig te zien en te horen.

Niet alleen het aantal koorleden, maar ook het aantal begeleiders is helaas de afgelopen jaren afgenomen.

We zijn dan ook op zoek naar versterking in beide sectoren. Bij het koor vooral bij de bassen; voor de begeleiding denken we vooral aan accordeonist(e)(s)(n) en een gitarist.

Naast mannen zoeken wij ook vrouwen, U bent van harte welkom!

Uiteraard treden we graag voor u op. Op onze agenda staan optredens bij Shantyfestivals, verzorgingshuizen, bij particulieren en verenigingen en aan de Cruisekade in IJmuiden bij het vertrek van cruiseschepen.

Voor boekingen kunt u contact opnemen met:
Dieter van Laar: dietervanlaar@quicknet.nl of 0255-521033